O nas

Kim jesteśmy? Pasjonatami nowych smaków, kolekcjonerami zapachów i kulinarnymi podróżnikami.

Nasza przygoda z gotowaniem zaczęła się wiele lat temu. Na początku był to catering, szkolenia kulinarne i eventy. Z czasem działalność zaczęła się rozwijać i tak oto w 2015 powstała Restauracja Omega Wojciech Wojtas – obecnie Wojtas ENTREE.
Restauracja Wojtas ENTREE to rodzinna firma co, mamy nadzieję, czują odwiedzający nas Goście. Wspólnie poszukujemy nowych smaków, pomysłów i inspiracji, dlatego tak uwielbiamy podróżować i na każdym kroku „smakować życie”. W miarę możliwości, od kilku lat każdą wolną chwilę wypełniamy rodzinnymi wyjazdami kulinarnymi, z których przywozimy głowy pełne niebanalnych pomysłów, zapamiętanych smaków i zapachów. Dzięki temu kuchnia Wojtas ENTREE jest wyjątkowa, bo tworzona z pasją!

OTWARCIE RESTAURACJI
2015 rok
LAUREAT WIELU KONKURSÓW
Szef Kuchni - Wojciech Wojtas
DOŚWIADCZENIE
międzynarodowe środowisko
Wojtek
Z wykształcenia jestem kucharzem, z zamiłowania - pasjonatem sztuki kulinarnej, której poświęcam prawie każdą wolną chwilę. Jako Szef Kuchni w Wojtas ENTREE stale rozwijam swoje umiejętności, szukam inspiracji, a swoje odkrycia adaptuję na potrzeby restauracji.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywałem w restauracjach i hotelach w kraju i za granicą, miałem przyjemność pracować z kucharzami z Francji, Irlandii, Włoch, Indii, Ghany – to dzięki tym spotkaniom tak naprawdę zaraziłem się miłością do gotowania.
Moja praca i pasja są stale doceniane – jestem laureatem konkursów kulinarnych, wielokrotnie otrzymałem zaproszenie do telewizyjnych programów kulinarnych, miałem możliwość współtworzenia książki „ Wszystko o gęsi i gęsinie, czyli... anserystyczne kulinaria i kulturalia” oraz udziału w Art Food in Zug-Szwajcaria - cyklu kolacji połączonych z wystawą prac Pedra Martina Rojo.
Ewelina
Z wykształcenia jestem nauczycielem, jednak po 14 latach pracy nasza wspólna pasja do gotowania wygrała i postanowiłam dołączyć do zespołu Wojtas ENTREE. W kuchni niepodzielnie rządzi mój mąż Wojtek, jednak to ja zajmuję się organizacją funkcjonowania Wojtas ENTREE.
Jako Manager restauracji najbardziej uwielbiam cały proces związany z przygotowaniem uroczystości - od kameralnych, rodzinnych spotkań po duże eventy firmowe. Z pewnością największymi atutami mojej pracy są dla mnie jej różnorodność i możliwość spotkań z inspirującymi ludźmi.

This will close in 20 seconds